KURSER &
FÖRELÄSNINGAR

Friluftsfest – The Scandinavian Outdoor Festival

Friluftsfest är fylld med intressanta kurser – kajak, matlagning, yxa, kniv och mycket mer. Kombinera med någon av alla intressanta föreläsningar så lovar vi att du kommer få nya kunskaper och massor av inspiration. 

Allt ingår för dig med festivalpass medan besökare utan festivalpass kan delta i de föreläsningar samt betala för respektive kurs på plats. 

Jag tar med mig ett gäng av våra stekhällar och lite tillbehör. Tänkte det kan vara kul att få testa hur smidigt och trevligt det är att laga mat utomhus.

Tobias, Dalum

Jag fyller bilen med restmaterial från vår fabrik i Östersund sedan ses vi och snackar ull och släpper lös kreativiteten och gör egna produkter.

Eva, Woolpower

Jag samlar ihop olika typer av yxor sedan går vi igenom säker yxhantering och hur vi kan använda det som verktyg för att skapa redskap.

Tobias, Gränsfors Bruk

Avslappnad gemenskap och lärande. Haka på en eller flera av våra friluftskurser och lär dig något nytt och ha en skön stund tillsammans med andra.

Jag tänkte du ska få lära dig olika sätt att göra eld, samt visa på kniv- och eldsäkerhet. Kunskap du kommer ha nytta av!

Pär, Northern High Coast

Jag och min kollega Nadja ser fram emot att få lära dig grunderna i kajakpaddling innan vi ger oss ut på en prova-på-tur i Gällstasjön.

Viktoria, Höga Kusten Kajakcenter

Kanske har du en del erfarenhet eller så är du nyfiken nybörjare. Jag tänkte dela med mig av tips som kommer göra ditt uteliv säkrare, roligare och bekvämare.

Magnus, Naturkompaniet

Köp Festivalpass (Fr 495 kr) »

Program 2024 »

KURSER UNDER FRILUFTSFEST

Med festivalpass kan du ta del av samtliga kurser och workshops. Som besökare kan du ta del av Naturkompaniets kurser och även köpa till enskilda kurser som du är intresserad att ta del av. Klicka in här nedan för att få veta mer om respektive kurs.

Matlagning »

Lär dig göra säker eld och pannkakor med Dalum.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Grundkurs Kajak »

Grundkurs och prova-på paddling i Gällstasjön.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 500 kr

Lär dig hantera Yxa »

Lär dig hantera yxa och eld med Gränsfors Bruk
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Lär dig åka Vattenskidor »

Nybörjarkurs med käglorna
Festivalpass: + 100 kr
Besökare: + 150 kr

Kniv & Eld »

Morakniv lär oss grunderna som alla bör känna till.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Skapa av Ull »

Släpp loss skaparglädjen med Woolpower.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 100 kr

Bästa Vandringstips »

Naturkompaniet ger tipsen alla vandrare bör känna till.
Festivalpass:  Ja
Besökare: Ja

Äventyr med Barn »

Inspirerande dragning med Naturkompaniet.
Festivalpass: ✓
Besökare: ✓

INSPIRERANDE FÖREDRAG FREDAG

På fredag har vi chans att ta del av tips från Friluftsbyns grundare Jerry Engström. Ta med dig dina drömmar och lämna med konkreta tips och inspiration att ta nästa steg.

Fre: 17:00 – Jerry Engström

Dröm till Verklighet »

Jerry är grundare av FriluftsByn och en flitigt anlitad föreläsare inom allt från entreprenörskap till företags- och platsutveckling.

På fredag eftermiddag delar Jerry med sig av sina erfarenheter och tips kring att få det man drömmer om att faktiskt bli av. 

Kom förbi och bli inspirererad att ta tag i just dina drömmar.

Fri Entré.

INSPIRERANDE FÖREDRAG LÖRDAG

Oavsett om du har friluftspass eller bara tittar förbi som besökar till Friluftsmässan så är du välkommen att delta i någon av de kostnadsfria föredragen som sker under lördagen. Här kommer du få allt från overäderliga tips för friluftslivet till tankeställare. Klockan 16:00 får vi träffa bioaktuelle Mikael Lindnord som berättar om sin resa med hunden Arthur.

Magnus Svensson

Njutbara Naturupplevelser »

Visst är det härligt att ge sig ut i naturen - ett vandringsäventyr och varför inte övernatta för lite extra njut. Men visst finns det tips som gör naturen än mer njutbar. Jag tänkte dela med mig av lite tips kring klädsel, tält, sovsäck och mycket mer - och självklart finns det tid för frågor.

10:00 - 10:45: Så gör du vandringen mer njutbar
11:00 - 11:30: Äventyr med barn.
13:00 - 13:45: Så gör du vandringen mer njutbar

Hoppas vi ses!
Magnus

Fri Entré.

14:00 - Emelie Ritter

Back to the Roots

Emelie är grundare av det digitala coaching programmet "Back to the Roots" främst riktat till kvinnor som söker lite mer frihet och vill få ut lite mer av sin potential.

Under föreläsningen får vi ta del av det bästa från programmets 9 lektioner och 16 övningar samt kanske återupptäcka vad som är viktigt för dig samt få insikter och verktyg om hur du kan leva ett liv som är i linje med dessa värderingar.

Fri Entré.

Lör 15:00 - Therése Furudal Hydén

Fuck it Listan

Fuck it-listan föddes som en motpol till osund prestation, ständig leverans och till effektivitet. För att varken hållbar hälsa eller genuin lycka bor där.

Jag upplevde att jag kände mig dränerad av yttre och inre krav, både på jobbet och hemma. Tänkte ibland att vad skönt det vore att vara en person som brydde sig mindre, som lät de tankarna ta mindre plats. Så kom jag på, att det ska jag bli. Fuck it-listan blev ett redskap på vägen.

Jag tänkte dela med mig av den listan och lite annat som jag tror kan vara bra att vi påminner oss om så jag hoppas vi ses under Friluftsfest och på Friluftsmässan.

Therése

Fri Entré.

Lör 16:00 - Mikael Lindnord

Från köttbulle till Hollywood

Oavsett vad du gör på lördag - se till att vara i FriluftsByn klockan 16:00 då vi får träffa multisportlegendaren Mikael Lindnord. 

Han kommer berättar den hjärtevärmande historien om hans första möte med hunden Arthur, och hur en enkel köttbulle vid matpausen förändrade allt. Deras resa har blivit en världsomspännande sensation och lett till filmen ”Arthur the King” med bland annat Mark Wahlberg som just nu går på bio.

Slå er ner med något gott i glasen och ta del av denna gripande och inspirerande historia.

OM FRILUFTSFEST

Friluftsfest äger rum i FriluftsByn i hjärtat av Höga Kusten och är fyllt av äventyr, lärande och gemenskap. Vandring, paddling, matlagning, föreläsningar, utställare, levande musik vid lägereldarna och mycket mer.
- Välkommen till en festival du kommer återvända till!

Festivalpass »

Program 2024 »

Friluftsmässan »

Nyfiken på Höga Kusten »

ÄVENTYR &
AKTIVITETER »

Ge dig ut själv eller med andra och upplev den makalösa naturen. Här finns något för alla.

KURSER & FÖRELÄSNINGAR» 

Här finns något för både nyfikna nybörjare och erfarna. Vad vill du lära dig mer om?

UTSTÄLLARE »

Kom förbi Friluftsmässan och lunchen eller drop in fikat på Nyfiken på Höga Kusten.

HAPPENINGS »

Levande musik, föreläsningar, lägereldsmys och mycket mer.

FRILUFTSFEST FÖR

Livsnjutare »

Morgonyoga, njutvandra upp till en vacker utsiktsplats, inspireras under en föreläsning för att sedan ta en god drink vid brasan? Här har vi satt samman ett program för tre njutfyllda dagar.

FRILUFTSFEST FÖR

Aktiva Äventyrare »

Vill du börja dagen med en workshop där du lär dig något nytt och sedan klättra Via Ferrata, paddla kajak och kanske ta en snabbvandring till toppen av ett berg? Kolla in det här!

FRILUFTSFEST FÖR

Äventyrliga Barnfamiljer »

Friluftsfest är en festival som passar även du som tar med dina yngre äventyrare. Här har vi satt samman ett program som vi tror ni kommer gillar.

FRILUFTSFEST FÖR

Sköna Dagsbesökare »

Vill du titta förbi och kolla läget på Lördag. Friluftsmässan, vattenskidshowen och ta del av de fria aktiviteterna och de sköna kvällarna med levande musik. Då ska du klicka in här.