Är nyfiken livsstilen och jobbmöjligheterna här i Höga Kusten? Då bör du titta förbi Ta Steget Höga Kusten området under Friluftsfest.

Lördag 26:e Augusti
11:00 – 15:00
FriluftsByn, Skuleberget

Ta chansen att träffa representanter från Höga Kustens kommuner samt företag och myndigheter som söker nya kollegor

Klockan 12:00 får du en snabb översikt av möjligheterna i Höga Kusten – vi bjuder alla nyfikna på lunch.

Upplev livsstilen i Höga Kusten under Friluftsfest – missa inte chansen att få gratis festivalpass till dig och en vän eller familj. Du hittar mer information längre ner på sidan.

Livet har blivit bättre på flera sätt. Det otroligt vackert. Man får fyra årstider på riktigt och det är mycket billigare att bo här.

Filip Gerpertz

Vi vi ville komma närmre naturen och har ofta varit i Höga Kusten så vi tänkte – låt oss testa. Idag har vi hus och jobb här och stormtrivs.

Jens & Helena

Första gången jag kom till Höga Kusten kände jag ”här vill jag bo”. Idag har jag hittat ett spännande jobb på BAE Systems Hägglunds. 

Karin Rosén
Lördag 26.e Augusti

11.00 – 15:00:
Ta Steget Höga Kusten

Besök Ta Steget Höga Kusten området och träffa representanter från Höga Kustens kommuner samt företag och myndigheter som söker nya kollegor. Självklart fri entré.

Lördag 26.e Augusti

12:00 – 13:00:
Välkomna + Lunch

Kom förbi och få en snabb överblick av möjligheterna i Höga Kusten.  Ingen förbokning krävs, det är bara titta förbi. Vi bjuder alla nyfikna på lunch.

Ta Steget Höga Kusten

Närhet till Natur

I Höga Kusten bor du i vacker natur nära äventyr, utflyktsmål och smultronställen.

Ta Steget Höga Kusten

Bättre Boende

Här hittar du Sveriges bästa boendeekonomi – bo större och billigare.

Ta Steget Höga Kusten

Spännande Jobb

Höga Kusten växer – på höjden men också inom region, kommun och företag

Ta Steget Höga Kusten

Härlig Gemenskap

Det händer saker året om och det finns massor att engagera sig i.

Man kan ju alltid kolla läget.

För ganska exakt 10 år sedan vände jag tillbaka hem till Höga Kusten. Längtan efter närhet till storslagen natur, ett lite enklare liv där man har nära till det mesta och de flesta samt möjligheten att inte behöva betala en arm och ett ben för ett boende var nog det som lockade mest. 

Väl på plats upptäckte jag hur mycket som hade hänt – hur många spännande företag som hade startats upp och som sökte nya kollegor och inte minst gemenskapen på plats. Hur lätt det var att haka på något och sedan springa på samma människor när man gick på stan, var ute och åt eller hängde i naturen.

Så vi tänkte att det vore väl kul att få visa upp lite av livsstilen och möjligheterna som finns här i Höga Kusten – även om du kanske inte just har några konkreta planerar att flytta hit men ändå är nyfiken på att ta reda på hur det skulle kunna bli.

Så missa inte att ta en sväng förbi Ta Steget Höga Kusten ytan och få lite koll på vad som händer här i Världsarvet. Vi söker fler som vill bli en del av gemenskapen och vem vet, kanske är det du?
Jerry, FriluftsByn

Ytterligare en film? Ja men visst. Men kolla in det här så förstår du varför du bör haka på!

Lördag 12:00 – 13:00

Välkomna till
Höga Kusten

Ta Steget Höga Kusten området håller öppet 11:00 – 15:00 men om du vill få en snabb överblick på möjligheterna i Höga Kusten och även låta oss bjuda dig på lunch så titta förbi området direkt vid incheckning Lördag klockan 12:00 

Då berättar vi lite kort om möjligheterna som finns i Höga Kusten och du får även knyta lite kontakter och höra hur det är att ta steget hit. Vi avslutar med gemensam lunch på FriluftsByns Innergård.

12:00: Välkomna till Höga Kusten.
Olle Lidgren, Talangattraktion Höga Kusten

12:05: Möjligheter i Höga Kusten
Vi säger hej till företag och organisationer som söker nya kollegor.

12:15: Att flytta till Höga Kusten
Vi tar ett kort snack med Karin som flyttade hit.

12:20: Lunch
Gemensam lunch på FriluftsByns Innergård.

Ta Steget Höga Kusten

Möjligheterna

12:00. Vi får en överblick av möjligheterna i Höga Kusten samt får en kort sammanfattning från företag och myndigheter som söker nya kollegor.

Ta Steget Höga Kusten

Jag tog steget

12:15. Vi tar ett snack med Karin Rosen som flyttade hit för naturen och spännande jobb – hur var det, vad bör man tänka på och hur har det gått?

Ta Steget Höga Kusten

Lunch

12:20. Vi bjuder alla som visat intresse på lunch på FriluftsByns Innergård. Slå dig ner med vid våra förbokade långbord eller hitta en egen plats och samla tankarna innan eftermiddagens äventyr och kurser på Friluftsfest.

På ytan ”Ta Steget Höga Kusten” så får du veta mer om regionens spännande jobbmöjligheter och hur du kan förverkliga din dröm om prisvärt boende nära storslagen natur. Här hittar du vilka som finns på plats. Listan uppdateras löpande. Tillhör du ett företag eller en organisation som söker fler kollegor – kontakta jerry@friluftsbyn.se för en chans att vara med.

Ta Steget Höga Kusten

Region Västernorrland

Här hittar du över 200 olika yrken, inom allt ifrån hälso- och sjukvård till kultur, miljö, IT och tillväxt.
Lör: 11:00 – 15:00

Ta Steget Höga Kusten

Kramfors Kommun

Kramfors kommun finns på plats och berättar om Sveriges viktigaste jobb och  möjligheterna som väntar i Höga Kusten
Lör: 11:00 – 15:00

Ta Steget Höga Kusten

Höga Kusten
Turistservice

Höga Kusten Turistservice är här för att berätta om de olika områdena och vad mer som finns att göra i Världsarvet. 
Lör: 11:00 – 15:00

Ta Steget Höga Kusten

Jobba & Lev
i Höga Kusten

Projektet Talangattraktion för kompetensförsörjning i Höga Kusten berättar mer om möjligheterna till jobb, boende, eget företagande och utbildning.
Lör: 11:00 – 15:00

Är du genuint nyfiken på Höga Kusten?
– Få ett gratis festivalpass!

Friluftsfest är ett utmärkt tillfälle att få en känsla för den fritid som väntar samtidigt som du får chansen att träffa personer som kan hjälpa dig ta steget till Höga Kusten. Många har till och med konkreta tjänster att erbjuda. Om du känner – ja men jag är faktiskt lite på riktigt nyfiken på hur det skulle vara att ta steget till Höga Kusten – då kan du vara en av 50 personer som får ett gratis festivalpass. Du anmäler ditt intresse på länken här nedan och blir sedan kontaktad av projektet Talangattraktion för Kompetensförsörjning.

Jag är genuint nyfiken
på Höga Kusten>>

Jag är genuint nyfiken på Höga Kusten >>

 Just nu söker Höga Kusten allt från lärare till läkare, från ingenjörer till entreprenörer. Du behövs och blir du utvald hämtar du sedan ut ditt festivalpass i ”Jobba och Lev i Höga Kusten” montern på Ta Steget Höga Kusten” ytan.

Det här är första steget!

Det här är första gången vi skapar en Ta Steget Höga Kusten yta och precis som med hela Friluftsfest så är blir det här något som kommer växa för varje år. Är du sugen på att komma och berätta om möjligheterna i er kommun eller i ert företag så hör av er till jerry@friluftsbyn.se så ser vi tillsammans till att visa upp möjligheten till ett spännande liv i Höga Kusten.

FESTIVALEN

Friluftsfest är fyllt av äventyr, lärande och gemenskap. Vandring, paddling, matlagning, föreläsningar, utställare, levande musik vid lägereldarna och mycket mer. Välkommen till en festival du kommer återvända till!

Festivalpass

Program 2023

AKTIVITETER

Ge dig ut själv eller med andra och upplev den makalösa naturen. Här finns något för alla.

KURSER

Här finns något för både nyfikna nybörjare och erfarna. Vad vill du lära dig mer om?

UTSTÄLLARE

Vi smygstartar utställarytan under 2023 för att växla upp till 2024.

HAPPENINGS

Levande musik, föreläsningar, lägereldsmys och mycket mer.

HÖGA KUSTEN SESSIONS

Fredag och Lördag eftermiddag kan du ta del av intressanta och inspirerande föreläsningar.

TA STEGET HÖGA KUSTEN

Är du nyfiken på ett liv i Höga Kusten? Under lördag kan du träffa representanter från regionen och kommunen.