Friluftsfest – The Scandinavian Outdoor Festival

FESTIVALPASS

Med festivalpass kan du ta del av flertalet aktiviteter, kurser och föreläsningar. Om vädret tillåter kan du som vill även lägga till Via Ferrata och kajakäventyr till kraftigt rabatterade priser.

Köp Festivalpass »

Boka Stuga »

Festivalpass

För dig som vill vara flexibel och betala boende och mat separat men såklart ändå vill ta del av aktiviteter, kurser, seminarier, föreläsningar och festligheter. Specialpris på Via Ferrata och längre kajaktur.

Festivalpass Helg:
Vuxen: 690 kr p.p.
Barn (till 15 år): 290 kr p.p.

Festivalpass Lördag:
Vuxen: 490 kr
Barn: 190 kr

Festivalpass ink tältplats

FriluftsByn är Höga Kustens mest populära plats för tältare och här finns obegränsat med utrymme. Det gör att du inte behöver förboka tältplats utan betalar tältplats när du kommer.

Prisexempel: 990 kr p.p. 
Två vuxna delar tält
Tältplats: Fre-Sön: 640 kr = 300 kr p.p.
Festivalpass: 690 kr p.p.

Prisexempel: 840 kr p.p.
Två vuxna och två barn bor i ett stort tält.
Tältplats: Fre-Sön: 640 kr = 150 kr p.p.
Festivalpass:  Vuxen 690 kr.

 

Festivalpass ink stuga

I FriluftsByn hittar du allt från självhushållsstugor till campingstugor med tillgäng till servicehus. Då stugorna har olika priser behöver du boka festivalpass och stuga separat och själv räkna ut pris per person.

Prisexempel: 1315 kr p.p. 
Fyra vuxna delar på Campingstuga Mellan Boende: Fre – Sön: 2500 kr = 625 kr p.p.
Festivalpass: 690 kr p.p.

Prisexempel: 1 840 kr p.p.
Två vuxna delar på Campingstuga Liten
Boende Fre – Sön: 2300 kr = 1150 kr p.p.
Festivalpass: 690 kr p.p

Besökare

För dig som vill komma förbi och kolla läget, köpa till enskilda kurser, träffa utställare och vara med på middagarna med levande musik.

Besökare:
Fri Entré

TILLÄGG

I Festivalpasset ingår aktiviteter, kurser och happenings som vi kommer kunna uppleva oavsett väderlek. Allt från grundkurs i kajak, yoga och upplevelselöpning till knivskola och utomhusmatlagning. Däremot har vi lagt Via Ferrata och de längre kajakäventyren utanför festivalpasset då dessa aktiviteter är väderberoende.

Via Ferrata kan inte genomföras om det blir kraftigt regn och de längre kajakäventyren kan inte genomföras om det blåser hårt. Men om vädret tillåter – vilket är betydligt vanligare än att det inte blir av – så kan du som vill lägga till dessa aktiviteter på plats till kraftigt rabatterade priser.

Via Ferrata »

En av Sveriges häftigaste friluftsupplevelser. Välj mellan fyra olika leder till toppen av Skuleberget. Med festivalpass klättrar du till kraftigt rabatterade priser.

En klättring
Festivalpass: + 195 kr
Besökare: + 395 kr

Dagspass
Festivalpass: + 295 kr
Besökare: + 585 kr

Kajakäventyr »

I festivalpass ingår grundkurs och prova-på paddling. Men vill du uppleva ett riktigt härligt äventyr där vi paddlar ut till en makalöst vacker ö där vi även lagar middag så ska du följa med oss på kvällsäventyr under fredag eller lördag 18:00 – 22:00. Förbokas när du köper festivalpass eller bokas på plats.

Kvällspaddling Fre / Lör
Festivalpass: + 500 kr
Besökare: + 950 kr

Det här är faktiskt helt galet – för endast 985 kr (690 kr + 295 kr) kan du ta del av alla kurser, seminariers och happenings hela helgen samt klättra så mycket Via Ferrata du vill under en och samma dag.

Jerry, FriluftsByn
Har ni sänkt priset men lagt Via Ferrata som tillägg?

Ja det stämmer. Tidigare festivalpass har kostat ca 200 kr mer men då har en Via Ferrata Klättring ingått i passet. Då det vid ett fåtal tillfällen blivit så att klätterlederna tvingats stänga på grund av nederbörd så känns det enklare att sänka priset och sedan göra det möjligt att lägga till Via Ferrata om vädret tillåter – vilket är i 95% av fallen. Det känns helt enkelt mer rättvist.

Vi har även gjort det möjligt för dig som vill klättra flera gånger samma dag att köpa ett dagspass för endast 295 kr.

Du betalar direkt vid Via Ferrata anläggningen och ingen förbokning krävs då det inte finns någon övre gräns på antalet klättrare under en och samma dag. Under Friluftsfest kommer vi hålla dig uppdaterad om det går att klättra eller ej. 

Kan man förboka Kajakäventyret?

Ja det kan man!

Kvällspaddlingen där vi ger oss ut i Norrfjärden är en helt underbar upplevelse. Däremot är platserna begränsade till max 20 personer per kväll – fredag och lördag. Precis som med Via Ferrata så är kvällspladdlingen väderberoende och kan inte genomföras om det är väldigt starka vindar. Vinden påverkar dock inte Grundkursen i Kajakpaddling som ingår i festivalpasset och sker i sjön intill FriluftsByn vilken kan genomföras oavsett väderlek.

Vi har kunnat genomföra kvällspaddlingen i ca 80% av fallen vilket gör att du kan boka kvällspaddling redan då du bokar festivalpass. Detta då vi vet att många vill kunna planera helgen och det kan vara skönt att veta att man fått plats. Om vindarna blir starka och paddlingen uteblir får du pengarna tillbaka.

Om det finns platser kvar till kvällspaddlingen kan du självklart boka på plats under Friluftsfest.

Vad är det här "Nyfiken på Höga Kusten"?

Nyfiken på Höga Kusten är ett tillfälle att få veta lite mer om livsstilen och jobbmöjligheterna i Höga Kusten. Det är nämnligen så att det händer hur mycket som helst här – inom allt från tillverkningsindustrin och bioekonomin som är i absolut världsklass till besöksnäringen, data & it samt offentlig sektor växer.

Räknar man på alla påbörjade och planerade investeringar kommer 15 000 nya jobb att skapas närmsta åren och vi behöver bli fler inom både företag och offentlig sektor. Därför söker vi allt från ingengörer, lärare, projektledare och IT kunniga personer till säljare, pedagoger, busschaufförer och vårdkollegor. Det tänkte vi berätta mer om för er som är lite nyfikna.

Vill du veta mer finns två tillfällen under lördag:
1. Nyfiken på Höga Kusten lunchen 12:00 – 13.00
2. Drop-in där vi bjuder på kaffe 13:00 – 14:00

Lunchträff: Lör 12:00 – 13:00 (Förbokas)
Under lunchträffen kommer du få lyssna till några av de ledande företagen in regionen innan du bjuds på lunch och de som är extra nyfikna har en chans att mingla och ställa frågor. Nyfiken på Höga Kusten lunchen förbokas då du köper Friluftspass. Om du inte köper Friluftspass utan kommer som ”besökare” anmäler du dig endast till lunchen.

Drop-In med kaffe Lör 13:00 – 14:00
Vill du bara sticka in huvudet, kolla läget och ta en kaffe så tittar du förbi Vardagsrummet vid FriluftsByns innergård mellan 13:00 och 14:00.

Du hittar all information här: 
Nyfiken på Höga Kusten »

OM FRILUFTSFEST

Friluftsfest äger rum i FriluftsByn i hjärtat av Höga Kusten och är fyllt av äventyr, lärande och gemenskap. Vandring, paddling, matlagning, föreläsningar, utställare, levande musik vid lägereldarna och mycket mer.
- Välkommen till en festival du kommer återvända till!

Festivalpass »

Program 2024 »

ÄVENTYR &
AKTIVITETER »

Ge dig ut själv eller med andra och upplev den makalösa naturen. Här finns något för alla.

KURSER & FÖRELÄSNINGAR» 

Här finns något för både nyfikna nybörjare och erfarna. Vad vill du lära dig mer om?

UTSTÄLLARE »

Kom förbi Friluftsmässan och lunchen eller drop in fikat på Nyfiken på Höga Kusten.

HAPPENINGS » 

Levande musik, föreläsningar, lägereldsmys och mycket mer.

FRILUFTSFEST FÖR

Livsnjutaren »

Är du sugen på lite morgonyoga, ta en lugnare vandring upp till en vacker utsiktsplats, inspireras under en föreläsning för att sedan ta en god drink vid brasan? Här hittar du tipsen för dig.

FRILUFTSFEST FÖR

Aktiva Äventyraren »

Vill du börja dagen med en workshop där du lär dig något nytt och sedan klättra Via Ferrata, paddla kajak och kanske ta en snabbvandring till toppen av ett berg? Kolla in det här!

FRILUFTSFEST FÖR

Äventyrliga Barnfamiljer »

Vill du börja dagen med lite uppvärmande funktionell träning för att sedan klättra Via Ferrata, paddla kajak och kanske ta en snabbvandring till toppen av ett berg? Kolla in det här!