Aktiviteter under Friluftsfest

KLÄTTRA
VIA FERRATA

Ett fantastiskt äventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten. Här har alla med en kroppsvikt mellan 40-140 kg möjlighet att uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga östra bergvägg under maximal säkerhet. 

Då Via Ferrata av säkerhetsskäl hålls stängt vid regn har vi valt att sänka priset på festivalpasset och istället göra det möjligt att lägga till Via Ferrata till specialpris om man vill testa denna fantastiska upplevelse och vädret tillåter.

På Skulebergets Östra sida hittar du 

En upplevelse du inte vill missa!

Tjena, jag måste bara tipsa om att du under Friluftsfest tittar över till oss på Via Ferrata anläggningen på Skulebergets östra sida.

Ta bilen runt eller så vandrar du över genvägen från FriluftsByn för här väntar ett fantastiskt äventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten.

Hos oss har alla med en kroppsvikt mellan 40-140 kg möjlighet att uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga bergvägg under maximal säkerhet. Vi har 4 leder med olika svårighetsgrader så det finns utmaningar för alla. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.

Vi tänkte fört baka in Via Ferrata i festivalpasset men då regn kan göra att vi stänger lederna kände vi att det var bättre att sänka priset på festivalpass och sedan erbjuda möjlighet att få klättra till specialpris.

Vi ses på Friluftsfest!
Tero, Via Ferrata

Med festivalpass klättrar du för endast 195 kronor. Vill du verkligen ta vara på tillfället så kan du med festivalpass klättra så mycket du vill samma dag för endast 295 kr.

Fyra olika leder

Via Ferrata har 4 leder med olika svårighetsgrader så det finns utmaningar för alla. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.

Hur mycket vill du klättra?

Med festivalpass klättrar du för 195 kr (besökare 395 kr). Vill du passa på att prova olika leder klättrar du en hel dag för endast 295 kr (besökare 585 kr) 

Belöning på Toppen

På toppen av Världsarvet hittar du Skulebergets Toppstuga. Här finns lunch, fika, glass och riktigt goda våfflor till makalösa vyer.

Den vita leden är det självklara valet för dig som aldrig provat via ferrata eller annan klättring förut. Vita leden följer en ”traditionell” klätterled av 2 – 3:e graden och letar sig på ett naturligt sätt den enklaste vägen uppför Skulebergets östvägg. Turen kan beskrivas som varierad, med en intressant ”kryddblandning” av små klätterproblem och situationer med jämna mellanrum avbrutna av trevliga utsikts-/fikahyllor. Klättringen är sällan riktigt utsatt, men ändå med bergväggskänsla. Vita leden kräver knappast mer än normal balans och rörelseförmåga samt en inte alltför påträngande svindelkänslighet. Prövostenen i början ger en bra uppfattning om vad som väntar.

AKTIVITETER UNDER FRILUFTSFEST

Sätt ihop ditt egna program av aktiviteter, kurser och happenings. Med Friluftspass deltar du kostnadsfritt i de allra flesta aktiviteterna och har specialpris på Guidad Kajaktur, Via Ferrata och Helikoptertur. Vill du vara med på enstaka aktivitet så kan du köpa det direkt på plats. Se bara tid att göra utrymme för det sköna hänget. Du får en bra översikt av samtliga aktiviteter, kurser och happenings genom att klicka in på program »

Yoga »

Starta dagen på bästa sätt - morgonyoga i ladan
Festivalpass:
Besökare: + 100 kr

Morgonträning »

Väck kroppen med med ett lättare träningspass.
Festivalpass:
Besökare: + 100 kr

Vandra »

Ge dig ut på egen hand och upplev fantastisk vandring
Festivalpass:
Besökare:

Kanot »

Ge dig ut på en avkopplande tur ute i Gällstasjön.
Festivalpass:
Besökare: + 150 kr

Kajak »

Grundkurs eller följ med på en guidad kvällstur.
Festivalpass:
Besökare: + 500 kr

Guidad Kajaktur » 

Följ med på en helt underbar kvällspaddling.
Festivalpass: + 500 kr
Besökare: + 950 kr

Via Ferrata »

En av Sveriges häftigaste friluftsupplevelser.
Festivalpass: + 195 kr
Besökare: + 395 kr

Trail-löpning »

Vi tränar teknik och upplever Skuleberget.
Festivalpass:
Besökare:

Håvning för Barn

Vi kollar vad som gömmer sig i Gällstasjön
Festivalpass:
Besökare:

Äventyrsslinga

Ta med barnen på ett kortare äventyr.
Festivalpass:
Besökare:

Vattenskidor »

Prova vattenskidor tillsammans med Käglorna.
Festivalpass: + 100 kr
Besökare: + 150 kr

Chilla »

Ibland är det skönt att bara hänga runt lite.
Festivalpass:
Besökare: