PROGRAM

Friluftsfest – The Scandinavian Outdoor Festival

Friluftsfest pågår fredag till söndag och är fyllt med aktiviteter, utställare, kurser, föreläsningar och happenings.

Med festivalpass kan du delta i allt från morgonyoga och grundkurs i kajakpaddling till alla kurser och workshops och som besökare (fri entré) kommer du under lördag då även Friluftsmässan och Nyfiken på Höga Kusten arrangeras hitta massor att göra.

Så oavsett om du deltar med festivalpass eller bara tittar förbi som besökare på lördag så väntar massor av skoj mitt i hjärtat av Höga Kusten.

Om du kollar in schemat via din mobiltelefon så kan du zooma i schemat. Det kan däremot vara så att om du klickat in via facebook att du inte kan zooma i schemat. Välj då att klicka på de tre prickarna uppe till höger på din skärm och välj ”öppna i extern webbläsare”. Ibland är det så att när man länkas via facebook så går det inte att zooma. Om du inte hittar de tre prickarna – googla bara ”program Friluftsfest” så kommer du till denna sida via din webläsare och då kommer du kunna zooma i schemat.

Vi tänkte såhär!

Friluftsfest har utvecklats till Sveriges mest populära friluftsfestival med hundratals besökare vilket gör att det blir riktigt trevliga dagar och härlig stämning på kvällarna.

Några aktiviteter och kurser kan ha mer eller mindre obegränsat deltagare medan andra såsom kajak, yoga, utomhusmatlagning har begränsningar då vi exempelvis med våra 30 kajaker ”bara” kan arrangera ca 200 grundkurser.

Så för de aktiviteter som har viss begränsning behövs festivalpass som gör att vi vet att det kommer finnas plats på samtliga aktiviteter någon gång under helgen. 

För övriga aktiviteter, föreläsningar kurser och happenings är det fri entré för besökare och då är det bara haka på. Man kan även som besökare köpa till enskilda aktiviteter i mån av plats.

Så beroende på om du vill ha en fullmatad friluftshelg där du kan vara med på allt som händer eller mest titta förbi och vara med på något färre aktiviteter, spana in friluftsmässan och njuta av stämningen så finns det ett alternativ för just dig.

Vi har dock tack vare partners kunnat sätta samman Sveriges mest prisvärda festivalpass så vårt tips är att du löser ett festivalpass antingen för hela helgen eller endast lördag.

Vi ses!
Jerry

 

 

FÖR DIG MED FESTIVALPASS

Det händer massor under helgen och det går inte att hinna med allt och det är inte heller tanken. Du ska hinna koppla av också. Men det är ju ändå skönt att ha någon form av plan. Några aktiviteter och kurser kan förbokas när du är på plats medan andra är möjliga att haka på när som helst och dessa är därför ”drop-in” vilket innebär att du bara dyker upp när det passar dig. Här har vi satt samman lite mer info.

KURSER MED FÖRBOKNING

Vissa kurser såsom kajak, matlagning och yoga kan förbokas. Fredagens kurser är bokningsbara från och med fredag kl 12:00. Lördagens kurser är bokningsbara från Fredag kl 17:00. Söndagens Kurser kan bokas från Lördag kl 17:00.

DROP-IN KURSER

Övriga kurser såsom Yxa, Kniv och Eld, Skapa av Ull, Scoutkunskap är drop-in. Det är helt enkelt bara att titta förbi så ser vi till att samla ihop er som är sugna och sedan kör vi igång. Kombinera med egna äventyr och aktiviteter. 

Vad är Friluftsfest?

Friluftsfest är en härligt avslappnad och prestationsfri festival där du själv väljer hur du kombinerar aktiviteter och avkoppling med kurser och föreläsningar i kombination med god mat och skön avkoppling. På kvällarna möts vi på FriluftsByns Innergård med lägereldar och levande musik.

Du väljer själv om du deltar med festivalpass hela helgen eller endast lördag eller kommer förbi på lördag som besökare (fri entré) 

Mer info:

Vad ingår med Festivalpass?

Med festivalpass kan du vara med på allt som händer under Friluftsfest. Enklast är att titta på schemat här ovan. Du får även rabatt på Via Ferrata och Guidad Kvällspaddling. 

Några av aktiviteterna kan du förboka på plats medan andra är drop-in. (se info här ovan). 

Vad ingår om jag kommer som Besökare (fri entré) ?

Det kostar inget alls att bara komma förbi och kolla in utställare, ge sig ut på egna äventyr, lyssna på föreläsningar och haka på det sköna hänget på kvällarna.

Friluftsfest pågår Fredag till Söndag men Lördag är den dag vi rekommenderar dig som vill komma förbi och kolla läget att titta förbi då det är dagen med flest kostnadsfria aktiviteter och happenings. Då pågår Friluftsmässan, massa happenings och inspirerarande föreläsningar.

Men självklart kan du hänga i FriluftsByn hela helgen även som besökare.

Har ni sänkt priset på festivalpass?

Ja det stämmer – Vi har sänkt priset på Festivalpasset och lagt Via Ferrata och Guidad Kajaktur som tillval då dessa två aktiviteter är väderberoende. (Grundkurs i Kajak och prova-på-paddling ingår fortfarande i festivalpasset då vi håller den på Gällstasjön som är lugnare än havet.)

Så om man har fullt upp med alla andra aktiviteter, kurser, föreläsningar och happenings så kan man säga att vi sänkt priset rätt kraftigt.

Om man däremot lägger till en klättring så lägger man på 195 kr och vill man exempelvis klättra obegränsad Via Ferrata klättring under en dag så tillkommer 295 kr och då landar ett helgpass på 985 kr vilket faktiskt också är billigare än tidigare år.

Mer friluftsliv till alla helt enkelt!

 

Vilka brukar komma?

Det brukar bli en härlig mix av människor. Några är här för att koppla av lite, ge sig ut på något lättare äventyr och gå på en intressant föreläsning medan andra är här för att fylla dagarna med paddling, klättring, vandring och lära sig något nytt under workshops. Självklart kan man även ta med barnen.

Här hittar du bra tips beroende på hur du vill uppleva Friluftsfest:

Hur är det med boende och mat?

De flesta väljer att bo i FriluftsByn där du kan boka stuga, campingplats eller tältplats men du kan såklart bo var du vill. På området finns mat och dryck. Du hittar mer information här:

Vad behöver jag ta med mig?

Ja du, kläder utefter aktivitet och väder. Det mesta fungerar men det kan ju vara klokt att kika igenom schemat – ska du på yoga så kanske du vill ha lite mjukare plagg än om du ska ut och vandra. På kvällen kan det vara skönt med en varmare jacka. 

Om det blir busväder så flyttas festen från Innergården till Vardagsrummet i FriluftsByn. 

Du hittar mer information här: 
– Packlista >>

Hur tar jag mig till Friluftsfest?

Friluftsfest äger rum i FriluftsByn som ligger vid foten av Skuleberget mitt i hjärtat av Världsarvet Höga Kusten. Du hittar mer information om hur du tar dig till FriluftsByn här: Resa och Boende >>

Avstånd med bil: 
Från Stockholm: 5h 45 min
Från Östersund: 3h 25 min
Från Sundsvall: 1h 30 min
Från Umeå: 1h 50 min
Från Örnsköldsvik: 25 minuter

Några brukar anlända torsdag kväll medan andra ger sig iväg fredag morgon och dyker upp strax efter lunch. De allra flesta brukar ha anlänt kring Fredag vid 15:00 tiden vilket ger gott om tid att hinna med några första äventyr, delta i några kurser eller lyssna till intressanta föreläsningar redan på fredag.

Ett tips är att gå med i deltagargruppen Friluftsfestarna, här brukar vi starta en tråd kring samåkning.

OM FRILUFTSFEST

Friluftsfest äger rum i FriluftsByn i hjärtat av Höga Kusten och är fyllt av äventyr, lärande och gemenskap. Vandring, paddling, matlagning, föreläsningar, utställare, levande musik vid lägereldarna och mycket mer.
- Välkommen till en festival du kommer återvända till!

Festivalpass »

Program 2024 »

Friluftsmässan »

Nyfiken på Höga Kusten »

ÄVENTYR &
AKTIVITETER »

Ge dig ut själv eller med andra och upplev den makalösa naturen. Här finns något för alla.

KURSER & FÖRELÄSNINGAR» 

Här finns något för både nyfikna nybörjare och erfarna. Vad vill du lära dig mer om?

UTSTÄLLARE »

Kom förbi Friluftsmässan och lunchen eller drop in fikat på Nyfiken på Höga Kusten.

HAPPENINGS »

Levande musik, föreläsningar, lägereldsmys och mycket mer.

FRILUFTSFEST FÖR

Livsnjutare »

Morgonyoga, njutvandra upp till en vacker utsiktsplats, inspireras under en föreläsning för att sedan ta en god drink vid brasan? Här har vi satt samman ett program för tre njutfyllda dagar.

FRILUFTSFEST FÖR

Aktiva Äventyrare »

Vill du börja dagen med en workshop där du lär dig något nytt och sedan klättra Via Ferrata, paddla kajak och kanske ta en snabbvandring till toppen av ett berg? Kolla in det här!

FRILUFTSFEST FÖR

Äventyrliga Barnfamiljer »

Friluftsfest är en festival som passar även du som tar med dina yngre äventyrare. Här har vi satt samman ett program som vi tror ni kommer gillar.

FRILUFTSFEST FÖR

Sköna Dagsbesökare »

Vill du titta förbi och kolla läget på Lördag. Friluftsmässan, vattenskidshowen och ta del av de fria aktiviteterna och de sköna kvällarna med levande musik. Då ska du klicka in här.