Kurser & Föreläsningar

GRUNDKURS
& PROVA-PÅ PADDLING

Upplev friheten i att glida över vattenytan och utforska en helt ny dimension av friluftslivet. Tillsammans med Guider från Höga Kusten Kajakcenter går vi igenom grunderna i kajakpaddling samt ger dig möjlighet att paddla en tur i Gällstasjön vid FriluftsByn.

Festivalpass: Ja, kajakkurs ingår
Besökare: 500 kr.

FREDAG

13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

LÖRDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00
13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

SÖNDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00

Du kommer älska det!

Hej där! Som din instruktör är jag så exalterad över att välkomna dig till vår grundkurs i kajakpaddling. Det här är verkligen en fantastisk möjlighet att upptäcka en helt ny värld av äventyr på vattnet. Jag kan knappt bärga mig att dela med mig av min kunskap och passion för paddling för det är så otroligt kul då många inser att det faktiskt inte är särskilt svårt alls.

Tillsammans kommer vi i grupp utforska grunderna i kajakpaddling, från tekniker för att hantera din kajak till att lära dig de grundläggande paddelslagen. Men det bästa av allt är att vi kommer ha riktigt roligt tillsammans!

Om du får feeling och om vädret tillåter så kan du med festivalpass även följa med mig och min kollega Nadja på en kvällspaddling där vi ger oss ut till havs och även fixar en matig smörgås på en mysig strand på en ö. Det är en helt oförglömlig upplevelse.

Vi ses på Friluftsfest!
Viktoria, Höga Kusten Kajakcenter

Höga Kusten Kajakcenter

Höga Kusten Kajakcenter hyr ut kajaker och arrangerar kurser samt guidade turer hela sommaren.

Om Grundkursen

Under grundkursen går vi igenom grunderna i en kajak, i och urstigning, paddelteknik samt hur du svänger, parerar och hanterar eventuella vågor.

Prova-på Paddling

Efter grundkursen ger vi oss tillsammans ut i Gällstasjön där du får prova på hur underbart det är att glida fram i en kajak.

Kajaktur

Får du feeling och vill följa med på en längre kajaktur kan du med festivalpass följa med på en fantastisk kvällspaddling på fredag eller lördag för endast 450 kr (ord pris 950 kr).
– Guidad Kajaktur >> 

Höga Kusten Kajakcenter är Världsarvets mest populära kajakuthyrare och arrangör av kurser och guidade turer. Du hittar mer information om Höga Kusten Kajakcenter här: Höga Kusten Kajakcenter >>

Om Grundkurs och Prova-på Paddling

  • Du behöver Festivalpass för att delta i kurserna under Friluftsfest. Är du besökare utan festivalpass kan du delta i kajakurserna för 500 kr. Du köper biljett i vårt informationscenter
  • Kajakkurserna äger rum vid Gällstasjön vid FriluftsByn och varje kajakkurs har plats för 20 personer. Kursen passar även barn över 15 år i målsmans sällskap.
  • Du behöver inte ta med egen utrustning till kursen, Melker Kayaks och FriluftsByn tillhandahåller all utrustning.
  • Du kan droppa-in till en kurs i mån av plats eller så skriver du upp dig på en tid i vårt informationscenter. Vi släpper fredagens kajakkurser klockan 12:00 på fredag. På fredag klockan 17:00 släpper vi platserna inför Lördagens kurser. På lördag klockan 17:00 släpper vi platserna till söndagens kajakkurser.

KOLLA IN KAJAKER!

Är du nyfiken på kajak så kan du både du med festivalpass och du som bara tittar förbi för att kolla läget ta en titt på Melker Kayaks kajaker på Friluftsmässan. Här hittar du mer info om våra utställare.

Friluftsmässan »

KURSER UNDER FRILUFTSFEST

Med festivalpass kan du ta del av samtliga kurser och workshops. Som besökare kan du ta del av Naturkompaniets kurser och även köpa till enskilda kurser som du är intresserad att ta del av. Klicka in här nedan för att få veta mer om respektive kurs.

Matlagning »

Lär dig göra säker eld och pannkakor med Dalum.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Grundkurs Kajak »

Grundkurs och prova-på paddling i Gällstasjön.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 500 kr

Lär dig hantera Yxa »

Lär dig hantera yxa och eld med Gränsfors Bruk
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Lär dig åka Vattenskidor »

Nybörjarkurs med käglorna
Festivalpass: + 100 kr
Besökare: + 150 kr

Kniv & Eld »

Morakniv lär oss grunderna som alla bör känna till.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Skapa av Ull »

Släpp loss skaparglädjen med Woolpower.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 100 kr

Bästa Vandringstips »

Naturkompaniet ger tipsen alla vandrare bör känna till.
Festivalpass:  Ja
Besökare: Ja

Äventyr med Barn »

Inspirerande dragning med Naturkompaniet.
Festivalpass: ✓
Besökare: ✓

FÖRELÄSNINGAR UNDER FRILUFTSFEST

Under Friluftsfest och friluftsmässan kan du ta del av flertalet intressanta och inspirerande föreläsningar. Föredragen är kostnadsfria och öppna för både dig med festivalpass och besökare.

Jerry Engström

Dröm till Verklighet »

Fredag 17:00

Emelie Ritter

Back to the Roots »

Lördag 14:00

Therese Furudal

Fuck it Listan »

Lördag 15:00.

Mikael Lindnord

Från köttbulle till Hollywood »

Lördag 16:00