Kurser & Workshops

GRUNDKURS
& PROVA-PÅ PADDLING

Upplev friheten i att glida över vattenytan och utforska en helt ny dimension av friluftslivet. Tillsammans med Guider från Höga Kusten Kajakcenter går vi igenom grunderna i kajakpaddling samt ger dig möjlighet att paddla en tur i Gällstasjön vid FriluftsByn.

Festivalpass: Ja, kajakkurs ingår
Besökare: 500 kr.

FREDAG

13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

LÖRDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00
13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

SÖNDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00

Du kommer älska det!

Hej där! Som din instruktör är jag så exalterad över att välkomna dig till vår grundkurs i kajakpaddling. Det här är verkligen en fantastisk möjlighet att upptäcka en helt ny värld av äventyr på vattnet. Jag kan knappt bärga mig att dela med mig av min kunskap och passion för paddling för det är så otroligt kul då många inser att det faktiskt inte är särskilt svårt alls.

Tillsammans kommer vi i grupp utforska grunderna i kajakpaddling, från tekniker för att hantera din kajak till att lära dig de grundläggande paddelslagen. Men det bästa av allt är att vi kommer ha riktigt roligt tillsammans!

Om du får feeling och om vädret tillåter så kan du med festivalpass även följa med mig och min kollega Nadja på en kvällspaddling där vi ger oss ut till havs och även fixar en matig smörgås på en mysig strand på en ö. Det är en helt oförglömlig upplevelse.

Vi ses på Friluftsfest!
Viktoria, Höga Kusten Kajakcenter

Höga Kusten Kajakcenter

Höga Kusten Kajakcenter hyr ut kajaker och arrangerar kurser samt guidade turer hela sommaren.

Om Grundkursen

Under grundkursen går vi igenom grunderna i en kajak, i och urstigning, paddelteknik samt hur du svänger, parerar och hanterar eventuella vågor.

Prova-på Paddling

Efter grundkursen ger vi oss tillsammans ut i Gällstasjön där du får prova på hur underbart det är att glida fram i en kajak.

Kajaktur

Får du feeling och vill följa med på en längre kajaktur kan du med festivalpass följa med på en fantastisk kvällspaddling på fredag eller lördag för endast 450 kr (ord pris 950 kr).
– Guidad Kajaktur >> 

Höga Kusten Kajakcenter är Världsarvets mest populära kajakuthyrare och arrangör av kurser och guidade turer. Du hittar mer information om Höga Kusten Kajakcenter här: Höga Kusten Kajakcenter >>

Om Grundkurs och Prova-på Paddling

  • Du behöver Festivalpass för att delta i kurserna under Friluftsfest.
  • Kajakkurserna äger rum vid Gällstasjön vid FriluftsByn och varje kajakkurs har plats för 20 personer. Kursen passar även barn över 15 år i målsmans sällskap.
  • Du behöver inte ta med egen utrustning till kursen, Melker Kayaks och FriluftsByn tillhandahåller all utrustning.
  • Du kan droppa-in till en kurs i mån av plats eller så skriver du upp dig på en tid i vårt informationscenter. Vi släpper fredagens kajakkurser klockan 12:00 på fredag. På fredag klockan 17:00 släpper vi platserna inför Lördagens kurser. På lördag klockan 17:00 släpper vi platserna till söndagens kajakkurser.
  • Är du besökare utan festivalpass kan du delta i kajakurserna för 500 kr. Du köper biljett i vårt informationscenter

KOLLA IN KAJAKER!

Är du nyfiken på kajak så kan du både du med festivalpass och du som bara tittar förbi för att kolla läget ta en titt på Melker Kayaks kajaker. Under detta premiärår tar vi första steget mot att utveckla en härlig utställaryta och har bjudit in några av våra vänner i friluftsbranschen. Här hittar du mer info om våra utställare.

Utställare >>

KURSER UNDER FRILUFTSFEST

Med festivalpass kan du ta del av samtliga kurser och workshops. Som besökare kan du ta del av Naturkompaniets kurser och även köpa till enskilda kurser som du är intresserad att ta del av. Klicka in här nedan för att få veta mer om respektive kurs.

Matlagning

Lär dig göra säker eld och pannkakor med Dalum.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 150 kr

Grundkurs Kajak

Grundkurs och prova-på paddling i Gällstasjön.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 500 kr

Lär dig hantera Yxa

Lär dig hantera yxa och eld med Gränsfors Bruk
Festivalpass: Ja
Besökare: + 250 kr

Kniv & Eld

Lär dig hantera yxa och eld med Gränsfors Bruk
Festivalpass: Ja
Besökare: + 250 kr

Skapa av Ull

Släpp loss skaparglädjen med Woolpower.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 100 kr

Scoutkunskap

Bekräftas snart

Bästa Vandringstips

Naturkompaniet ger tipsen alla vandrare bör känna till.
Festivalpass:  Ja
Besökare: Ja

Äventyr med Barn

Inspirerande dragning med Naturkompaniet.
Festivalpass:  Ja
Besökare: Ja