Aktiviteter under Friluftsfest

HÖGA KUSTENS
BÄSTA VANDRING

Friluftsfest äger rum i FriluftsByn vilket betyder att du bor mitt bland Höga Kustens mest populära vandringsleder. Njutvandra Skuleberget med underbara vyer och våffla som belöning, ge dig upp på någon av Höga Kusten 5-toppar eller ge dig ut till Skuleskogens Nationalpark och upplev Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget.

FriluftsByn ligger precis vid foten av Skuleberget och är utgångspunkt för Höga Kustenstigen som räknas till en av Sveriges vackraste leder. Men FriluftsByn är även utgångspunkt för Höga Kusten 5-toppar och en mittenpunkten för Höga Kustenleden. I FriluftsByns Besökscenter kan du både hämta kartor och få tips på vilken vandring som passar dig och den tid du vill vara ute.

Höga Kustens bästa vandring!

Hur man vill ge sig ut och vandra är ju såklart individuellt. Medan några kanske vill vara ute hela dagen kanske andra vill ge sig ut någon timma och uppleva något av utsiktsbergen för att sedan kunna gå någon av kurserna, klättra Via Ferrata, paddla kajak eller lyssna till någon av föreläsningarna under ”Sessions”. 

Oavsett hur du vill ge dig ut så är FriluftsByn något av navet för vandring i Höga Kusten. Skuleberget och Höga Kustenstigen är typ ett måste medan Getsvedjeberget eller Herrestaberget är två andra höjdpunkter. Samtliga av Höga Kusten 5-toppar går att vandra med barn bara man tar sig tid för pauser och tar med lite snacks.

Vill du ge dig ut längre så kombinerar du några av de 5-topparna topparna eller så tar du bilen till Skuleskogens Nationalpark och vandrar ut från Entré Syd. 

Det kanske är många alternativ att ta in innan du är på plats så vi går igenom alternativen när du är här – oavsett så kommer du få njuta av otroligt vacker vandring och makalösa vyer.  

Vi ses på Friluftsfest!
Jerry, FriluftsByn

Under Friluftsfest kommer du ha tid att i alla fall ge dig ut på en kortare dagstur. Räkna med en halvdag för Skuleberget och en heldag om du ger dig ut i Skuleskogens Nationalpark. Vi går igenom alternativen när du checkar in.

Skuleberget

Ett besök i Höga Kusten bör innehålla en tur upp till Toppen av Världsarvet. Vandringen utgår från FriluftsByn och på toppen väntar belöningen i Toppstugan.
Mer info: Vandra Skuleberget >>

Höga Kusten 5-Toppar

Perfekta dagsturer upp på Höga Kustens mest populära utsiktsberg. Skuleberget, Herrestaberget, Getsvedjeberget, PerOlsbo och Fäberget.

Skuleskogens Nationalpark

Ta bilen till Entre Syd (ca 15 min) och upplev den mäktiga Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget med härliga vyer över världsarvet.
Mer info: Skuleskogens Nationalpark >>

AKTIVITETER UNDER FRILUFTSFEST

Sätt ihop ditt egna program av aktiviteter, kurser och happenings. Med Friluftspass deltar du kostnadsfritt i de allra flesta aktiviteterna och har specialpris på Guidad Kajaktur, Via Ferrata och Helikoptertur. Vill du vara med på enstaka aktivitet så kan du köpa det direkt på plats. Se bara tid att göra utrymme för det sköna hänget. Du får en bra översikt av samtliga aktiviteter, kurser och happenings genom att klicka in på program »

Yoga »

Starta dagen på bästa sätt - morgonyoga i ladan
Festivalpass:
Besökare: + 100 kr

Morgonträning »

Väck kroppen med med ett lättare träningspass.
Festivalpass:
Besökare: + 100 kr

Vandra »

Ge dig ut på egen hand och upplev fantastisk vandring
Festivalpass:
Besökare:

Kanot »

Ge dig ut på en avkopplande tur ute i Gällstasjön.
Festivalpass:
Besökare: + 150 kr

Kajak »

Grundkurs eller följ med på en guidad kvällstur.
Festivalpass:
Besökare: + 500 kr

Guidad Kajaktur » 

Följ med på en helt underbar kvällspaddling.
Festivalpass: + 500 kr
Besökare: + 950 kr

Via Ferrata »

En av Sveriges häftigaste friluftsupplevelser.
Festivalpass: + 195 kr
Besökare: + 395 kr

Trail-löpning »

Vi tränar teknik och upplever Skuleberget.
Festivalpass:
Besökare:

Håvning för Barn

Vi kollar vad som gömmer sig i Gällstasjön
Festivalpass:
Besökare:

Äventyrsslinga

Ta med barnen på ett kortare äventyr.
Festivalpass:
Besökare:

Vattenskidor »

Prova vattenskidor tillsammans med Käglorna.
Festivalpass: + 100 kr
Besökare: + 150 kr

Chilla »

Ibland är det skönt att bara hänga runt lite.
Festivalpass:
Besökare: