Kurser & Workshops

MATLAGNING
PÅ STEKHÄLL

Visst är det mysigt att kunna ge sig ut och laga lite mat i naturen. Under denna workshop får vi möjlighet att träna på att göra en säker eld samt göra riktigt goda pannkakor toppat med hemkokt sirap. Självklart får du äta upp dina pannkakor, allt annat vore galenskap.

Festivalpass: Ja, ingår.
Besökare: 150 kr p.p

FREDAG

13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

LÖRDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00
13:00 – 14:30
14:30 – 16:00

SÖNDAG

09:00 – 10:30
10:30 – 12:00

Kom igång med utomhusmatlagning!

Nog kan du känna igen dig i att en vanlig eftermiddag hemma i soffan går så snabbt, medan en utflykt på 2–3 timmar i skogen kan kännas som en hel dag. Frisk luft, gemenskap, god mat – plötsligt har vi skapat en upplevelse, vilket åtminstone för mig känns som mer värdefull och välinvesterad tid, med familjen eller med goda vänner.

Men det är som med allt nytt, ofta lite svårt att komma till skott och faktiskt ta sig iväg. Samtidigt handlar det ofta om att prova den där första gången, för att upptäcka att det inte är så svårt som man trodde. Sen vet man ju hur man ska göra nästa gång.

Så titta förbi hos oss på Dalum under Friluftsfest så ser vi till att du och kanske även dina barn får en härlig första upplevelse att laga mat på våra smidiga stekhällar. Jag tar även med mig ett gäng stekhällar som jag tänkte erbjuda till specialpris under kvällarna på innergården.

Vi ses på Friluftsfest!
Tobias, Dalum

Dalum

Dalum är svensktillverkade stekhällar som är smidiga att ta med ut på äventyr. Under Friluftsfest får du med festivalpass chans att testa deras stekhällar och göra dina egna pannkakor.

Om Kursen

Under kursen går vi igenom hur du gör en säker eld, tips och tricks för matlagning utomhus innan du får testa att göra Dalum Pannkakor med deras egna hemkokade sirap i olika smaker.

Friluftsmat

För att du lättare ska komma igång med matlagningen så har Dalum även tagit fram friluftsmat som är enkel att laga och jättegod på samma gång. Med deras Pannkaku Pannkaksmix med en flaska sirap är det smidigt att ta sig ut.

Köpa en stekhäll?

Är du sugen på att köpa en stekhäll så hittar du Dalum på Friluftsmässan. Då kan du kolla in de olika varianterna samt köpa en häll till festivalpris.

Om matlagningskursen på stekhäll

  • Du behöver Festivalpass eller lägga till 150 kr för att delta i kurserna under Friluftsfest.
  • Matlagningskurserna äger rum i FriluftsByn och varje kurs har plats för 15 personer. Kursen passar även barn i målsmans sällskap.
  • Du behöver inte ta med egen utrustning till kursen, Dalum tillhandahåller all utrustning.
  • Du kan droppa-in till en kurs i mån av plats eller så skriver du upp dig på en tid i vårt informationscenter. Vi släpper fredagens kurer klockan 12:00 på fredag. På fredag klockan 17:00 släpper vi platserna inför Lördagens kurser. På lördag klockan 17:00 släpper vi platserna till söndagens kurser.

KOLLA IN STEKHÄLLAR!

Är du nyfiken på stekhäll så kan du både du med festivalpass och du som bara tittar förbi för att kolla läget ta en titt på Dalums smidiga stekhällar under den pågående Friluftsmässan

Friluftsmäsan »

KURSER UNDER FRILUFTSFEST

Med festivalpass kan du ta del av samtliga kurser och workshops. Som besökare kan du ta del av Naturkompaniets kurser och även köpa till enskilda kurser som du är intresserad att ta del av. Klicka in här nedan för att få veta mer om respektive kurs.

Matlagning »

Lär dig göra säker eld och pannkakor med Dalum.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Grundkurs Kajak »

Grundkurs och prova-på paddling i Gällstasjön.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 500 kr

Lär dig hantera Yxa »

Lär dig hantera yxa och eld med Gränsfors Bruk
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Lär dig åka Vattenskidor »

Nybörjarkurs med käglorna
Festivalpass: + 100 kr
Besökare: + 150 kr

Kniv & Eld »

Morakniv lär oss grunderna som alla bör känna till.
Festivalpass: ✓
Besökare: + 150 kr

Skapa av Ull »

Släpp loss skaparglädjen med Woolpower.
Festivalpass: Ja
Besökare: + 100 kr

Bästa Vandringstips »

Naturkompaniet ger tipsen alla vandrare bör känna till.
Festivalpass:  Ja
Besökare: Ja

Äventyr med Barn »

Inspirerande dragning med Naturkompaniet.
Festivalpass: ✓
Besökare: ✓

FÖRELÄSNINGAR UNDER FRILUFTSFEST

Under Friluftsfest och friluftsmässan kan du ta del av flertalet intressanta och inspirerande föreläsningar. Föredragen är kostnadsfria och öppna för både dig med festivalpass och besökare.

Jerry Engström

Dröm till Verklighet »

Fredag 17:00

Emelie Ritter

Back to the Roots »

Lördag 14:00

Therese Furudal

Fuck it Listan »

Lördag 15:00.

Mikael Lindnord

Från köttbulle till Hollywood »

Lördag 16:00